Opleiding

Bomen in Stedelijk Gebied

 • Mbo niveau 4
 • 2 jaar
  Als je voldoet aan de instroomeisen, kun je deze maatwerkopleiding in 2 jaar afronden. Is dit niet het geval, dan kun je terecht op een reguliere groenopleiding van Aeres MBO Almere.
 • 5 dagen per week
  De studiebelasting is tijdens alle fasen van je opleiding ongeveer gelijk. Alleen de samenstelling van je programma wisselt. Gemiddeld ben je per week 1 werkdag (van 6 klokuren) op school, verder besteed je gemiddeld een halve dag aan zelfstudie. De rest van de week leer je het vak in de praktijk – op je leerwerkplek.
 • Gratis
  Als je je inschrijft voor de maatwerkopleiding Bomen in Stedelijk Gebied, vergoedt BomenCampus jouw opleidingskosten.

Jij vindt het fijn om iets bij te dragen aan de maatschappij en je bent graag in de natuur te vinden. Wil jij een vak leren waar je deze twee dingen met elkaar kunt combineren? Lijkt het jou wel wat om kennis op te doen over bomen, boombeheer en boomverzorging? En wil je graag werkend leren en al tijdens je opleiding geld verdienen? Met de opleiding Bomen in Stedelijk Gebied van BomenCampus kan dat!

In het kort

Tijdens de opleiding

Je volgt een opleiding die jou voorbereidt om gemeenten of bedrijven te helpen met boombeheer in de openbare ruimte. Al snel in je opleiding ga je in de praktijk aan het werk bij een Leerwerkplek Duurzaam Boombeheer.

Aan de slag als boombeheerder of als adviseur

Stroom je in met de juiste vooropleiding, dan kun je in 2 jaar tijd een mbo niveau 4 diploma halen én kun je meteen aan de slag in het boombeheer. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk als beginnend boombeheerder, als junior boomtechnisch adviseur of als Data Inspecteur Bomen.

Interesse in de opleiding Bomen in Stedelijk Gebied?

Brochure

Download onze brochure en lees alles rustig door.

Open dag

Maak kennis met ons op een (online) open dag.

Meeloopsessie

Ervaar zelf het vak bij een meeloopsessie.

Meld je aan!

Zet de eerste stap in je bomencarrière.

Past deze opleiding bij jou?

 • Je wilt een bijdrage leveren aan een duurzame wereld

  Bomen zijn belangrijk voor klimaat, gezondheid en leefomgeving. Daar wil jij verder mee!
 • Je bent praktisch ingesteld

  Leren doe jij liever niet (alleen) vanuit de schoolbanken, maar direct in de praktijk met werkend leren.
 • Je wilt al tijdens je opleiding geld verdienen

  De eerste 6 maanden van je opleiding krijg je een studievergoeding, daarna krijg je elke maand salaris. Een goed begin!

Handig om te weten

 • Baangarantie

  Als je de opleiding succesvol afrondt, geven we jou een 100% baangarantie.

 • BBL-opleiding

  De opleiding Bomen in Stedelijk Gebied is een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg). In de BBL heb je een arbeidsovereenkomst van minimaal 24 uur per week, minimaal 120 dagen per jaar. Je komt dan (gemiddeld) een dag per week naar school.

  Bij BomenCampus hebben we dit schema nét iets anders ingericht. In de eerste vier maanden maak je de meeste ‘schooluren’. Je leert dan alles wat je nodig hebt om een goede start te kunnen maken bij jouw leerwerkplek. Vanaf de 5e maand ben je grotendeels aan het werk bij je leerwerkplek. Je komt dan nog gemiddeld eens per twee weken een dag naar school.

 • Kosten

  Als je je inschrijft voor de maatwerkopleiding Bomen in Stedelijk Gebied, dan vergoedt BomenCampus jouw opleidingskosten. Wij vergoeden het schoolgeld en zorgen voor jouw lesmateriaal. De opleiding kost jou dan niets.

 • Opleidingsbrochure

  In onze opleidingsbrochure vind je alle informatie over de opleiding Bomen in Stedelijk Gebied, werkend leren bij BomenCampus en geven we je praktische en inhoudelijke informatie over de opleiding. Wil je de opleidingsbrochure zien? Download ‘m dan hier.

 • Startdata

  De opleiding Bomen in Stedelijk Gebied start na de zomer.

 • Studieadvies

  Voorafgaand aan jouw formele inschrijving gaan we graag het gesprek met je aan. We kunnen jou dan goed adviseren over de keuzemogelijkheden. Ook tegen het einde van je opleiding gaan we met je in gesprek om samen te kijken naar de mogelijkheden om je verder te laten opleiden in het vakgebied.

 • Studiebelasting

  De studiebelasting is tijdens alle fasen van je opleiding ongeveer gelijk. Alleen de samenstelling van je programma wisselt. Gemiddeld ben je per week 1 werkdag (van 6 klokuren) op school, verder besteed je gemiddeld een halve dag aan zelfstudie. De rest van de week leer je het vak in de praktijk – op je leerwerkplek.

  In de eerste fase van je opleiding zit je relatief veel in de schoolbanken, later ligt de nadruk duidelijk op het werkend leren!

 • Studieloopbaanbegeleiding

  Tijdens jouw opleiding heb je regelmatig contact met jouw eigen studiebegeleider. Zie het maar als een coach, waar je met al je vragen terecht kunt. Je studiebegeleider ondersteunt jou in je opleidingstraject, zodat jij er het beste uit kunt halen! Ook helpt jouw studiebegeleider je aan het einde van je opleiding om je loopbaan een goede start te geven.

 • Studievergoeding en salaris

  De eerste 6 maanden van je opleiding krijg je een studievergoeding van netto € 400 per maand. Daarna krijg je elke maand salaris. Je verdient dus tijdens je opleiding gewoon geld, hoe gaaf is dat!

 • Zij-instromer

  Ben jij een zij-instromer? Heb je bijvoorbeeld al een aantal jaren ervaring in een ander werkveld, maar wil je tóch je werk gaan maken van jouw passie voor bomen? Of heb je een studie in een ander vakgebied afgerond, maar wil je toch (figuurlijk) de bomen in? Dan ben je van harte welkom bij ons!

  Afhankelijk van jouw vooropleiding en ervaring bekijken we samen voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt of welk maatwerk we voor jou kunnen verzorgen.

 • Regelingen zij-instromers

  Ben je zij-instromer en wil je met de opleiding Bomen in Stedelijk Gebied een andere richting geven aan je carrière? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor bepaalde regelingen of subsidies voor omscholing. Dit kan van pas komen bij het overbruggen van de eerste maanden van de opleiding, als je nog niet aan het werk bent bij je leerwerkplek. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

100%
Garantie op een baan