Traineeship

Bomen in Stedelijke Omgeving

 • 2 jaar
  Het traineeship is een leerwerktraject voor twee jaar.
 • 5 dagen per week
  Het traineeship is een fulltime leerwerktraject.
 • Gratis
  Het traineeship kost je niets. Ook krijg je direct salaris.

Je wil graag bijdragen  aan de maatschappij en aan een duurzame leefomgeving en je bent bovendien graag in de natuur. Je wil een vak leren waar je deze twee dingen met elkaar kunt combineren. Het lijkt je geweldig om kennis op te doen over bomen, boombeheer en boomverzorging.
Daarvoor wil je niet nog eens jaren de schoolbanken in, maar juist werkend leren en direct salaris. Met het Traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving van BomenCampus zit je goed!

In het kort

Tijdens het leerwerktraject

Je volgt een traject dat jou voorbereidt om gemeenten of bedrijven te helpen met boombeheer in de openbare ruimte. Na een paar maanden intensieve studie, ga je in de praktijk aan de slag bij een werkgever in het bomenvakgebied.

Aan de slag als boombeheerder of als adviseur

Na het leerwerktraject Bomen in Stedelijke Omgeving kun je meteen aan de slag in het boombeheer. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk als beginnend boombeheerder, als junior boomtechnisch adviseur of als boominspecteur.

Interesse in het leerwerktraject Bomen in Stedelijke Omgeving?

Open dag

Maak kennis met ons op een open dag.

Meeloopsessie

Ervaar zelf het vak bij een meeloopsessie.

Meld je aan!

Zet de eerste stap in je bomencarrière.

Past dit traject bij jou?

 • Je wilt een bijdrage leveren aan een duurzame wereld

  Bomen zijn belangrijk voor klimaat, gezondheid en leefomgeving. Daar wil jij verder mee!
 • Je bent praktisch ingesteld

  Je hebt al enige werkervaring en wil wel graag bijleren, maar niet volledig terug (alleen) naar de schoolbanken. Leren doe je liever zoveel mogelijk in de praktijk.
 • Je wilt al tijdens het traject geld verdienen

  Vanaf het moment dat je aan de BomenCampus start, ontvang je een salaris.

Handig om te weten

 • Adviesgesprek

  Voorafgaand aan jouw formele inschrijving gaan we graag het gesprek met je aan. We kunnen jou dan goed adviseren over de keuzemogelijkheden. Ook tegen het einde van je traineeship gaan we met je in gesprek om samen te kijken naar de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in het vakgebied.

 • Baangarantie

  Als je het traineeship succesvol afrondt, geven we jou een 100% baangarantie.

 • Coaching

  Tijdens jouw traineeship heb je regelmatig contact met jouw eigen coach. Je coach ondersteunt jou gedurende het traject, zodat jij er het beste uit kunt halen.

 • Kosten

  Het traineeship kost jou niets. Het schoolgeld en de materialen worden vergoed door BomenCampus en je ontvangt een salaris.

 • Omscholen. Regelingen en subsidies

  Wil je met het leerwerktraject Bomen in Stedelijke Omgeving een andere richting geven aan je carrière? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor bepaalde regelingen of subsidies voor omscholing. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

 • Startdata

  Het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving start op 29 augustus 2022.

 • Studiebelasting

  De studiebelasting is tijdens alle fasen van het traineeship ongeveer gelijk. Alleen de samenstelling van het programma wisselt. Gemiddeld ben je per week 1 werkdag (van 6 klokuren) op school, verder besteed je gemiddeld een halve dag aan zelfstudie. De rest van de week leer je het vak in de praktijk – op je leerwerkplek.

  In de eerste vier maanden volg je (praktijk)lessen op en in de omgeving van onze opleidingslocatie in Almere, later ligt de nadruk duidelijk op het werkend leren!

 • Salaris en studievergoeding

  Het traineeship kost jou niets. Het schoolgeld en de materialen worden vergoed door BomenCampus en je ontvangt vanaf dag 1 salaris.
  Het salaris is afhankelijk van je instroomniveau en ervaring.

   

 • Zij-instromer

  Ben jij een zij-instromer? Heb je bijvoorbeeld al een aantal jaren ervaring in een ander werkveld, maar wil je tóch je werk gaan maken van jouw passie voor bomen? Of heb je een studie in een ander vakgebied afgerond, maar wil je toch (figuurlijk) de bomen in? Dan ben je van harte welkom bij ons!

  Afhankelijk van jouw vooropleiding en ervaring bekijken we samen voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt of welk maatwerk we voor jou kunnen verzorgen.

100%
Garantie op een baan