Toelating

Wil je weten wat je nodig hebt om met deze maatwerkopleiding te starten? We hebben alle eisen voor je op een rijtje gezet, zodat je meteen kunt zien wat op jou van toepassing is.

Instroomeisen

 • Havo of vwo

  Met een afgeronde havo-of vwo-opleiding kun je meteen aan deze opleiding beginnen. Samen kunnen we beoordelen of je in aanmerking komt voor vrijstellingen en welke dat dan zijn.

 • Mbo

  Heb jij al een opleiding op mbo niveau 3 of mbo niveau 4 afgerond of ben je op dit moment bezig met een opleiding op mbo niveau 4? Dan kun je ook instromen in de opleiding. Samen kunnen we beoordelen of je in aanmerking komt voor vrijstellingen en welke dat dan zijn.

 • Zij-instromer

  Ben jij een zij-instromer? Heb je bijvoorbeeld al een aantal jaren ervaring in een ander werkveld, maar wil je tóch je werk gaan maken van jouw passie voor bomen? Of heb je een studie in een ander vakgebied afgerond, maar wil je toch (figuurlijk) de bomen in? Dan ben je van harte welkom bij ons!

  Afhankelijk van jouw vooropleiding en ervaring bekijken we samen voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt of welk maatwerk we voor jou kunnen verzorgen.

 • Rijbewijs

  Voor deze opleiding is het van belang dat je een rijbewijs (B) hebt. Zo kun je zelfstandig op pad voor je werk op je leerwerkplek. Heb je nu nog geen rijbewijs, maar verwacht je dat in de eerste 4 maanden van de opleiding te gaan binnenhalen? Dan is het ook in orde.

 • Aanmelden

  Je kunt je hier aanmelden voor de opleiding.

 • Aanmeldprocedure

  Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek staan motivatie, passie en mentaliteit centraal. Uitgangspunt is dat die in lijn moeten zijn met wat we binnen de opleiding en later in het vakgebied van je verwachten. Is dat van beide kanten in orde, dan schrijven we je formeel in als student bij Aeres MBO Almere, onze opleidingspartner.

  Daarna volgt een tweetal (verplichte) intakeactiviteiten. Allereerst nemen we twee korte testen bij je af, die inzicht geven in jouw intelligentie en persoonlijkheid. Dit zijn de AMN test en een Engelse test. De uitslagen van de test bespreken we met je in het intakegesprek. In dit gesprek is natuurlijk ook volop ruimte voor jouw vragen en bekijken we jouw eventuele vrijstellingen of maatwerkbehoefte. Staan vervolgens alle lichten op groen, dan is jouw inschrijving helemaal in orde en verwelkomen we jou als student op de BomenCampus!

 • Studiekeuzecheck

  Denk je erover om de opleiding Bomen in Stedelijk Gebied te gaan volgen, maar weet je het nog niet zeker? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek, samen kunnen we verkennen waar jouw interesses liggen en of de opleiding echt de juiste keuze is voor jou. We helpen je hier graag bij.

Interesse in de opleiding Bomen in Stedelijk Gebied?

Brochure

Download onze brochure en lees alles rustig door.

Open dag

Maak kennis met ons op een (online) open dag.

Meeloopsessie

Ervaar zelf het vak bij een meeloopsessie.

Meld je aan!

Zet de eerste stap in je bomencarrière.