Toelating

Wil je weten wat je nodig hebt om met deze vakopleiding te starten? We hebben alle eisen voor je op een rijtje gezet, zodat je meteen kunt zien wat op jou van toepassing is.

Instroomeisen

 • MBO-3, 4 of HBO

  Heb jij een opleiding op minimaal mbo niveau 3 of mbo niveau 4 afgerond? Dan kun je instromen in de vakopleiding. Ook met een diploma in het hoger onderwijs ben je van harte welkom.

 • Zij-instromer

  Ben jij een zij-instromer? Heb je bijvoorbeeld al een aantal jaren ervaring in een ander werkveld, maar wil je tóch je werk gaan maken van jouw passie voor bomen? Of heb je een studie in een ander vakgebied afgerond, maar wil je toch (figuurlijk) de bomen in? Dan ben je van harte welkom bij ons!

  Afhankelijk van jouw vooropleiding en ervaring bekijken we samen voor welke vrijstellingen je in aanmerking komt of welk maatwerk we voor jou kunnen verzorgen.

 • Rijbewijs

  Voor deze vakopleiding is het van belang dat je een rijbewijs (B) hebt. Zo kun je zelfstandig op pad voor je werk op je leerwerkplek.

 • Aanmelden

  Je kunt je hier aanmelden voor de vakopleiding.

 • Inschrijvingsprocedure

  Nadat we jouw inscchrijving hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een intakegesprek. In dit gesprek staan motivatie, passie en mentaliteit centraal. Uitgangspunt is dat die in lijn moeten zijn met wat we binnen de opleiding en later in het vakgebied van je verwachten. Ook nemen we een korte AMN test bij je af, die inzicht geeft in jouw intelligentie en persoonlijkheid. In het gesprek is natuurlijk ook volop ruimte voor jouw vragen en bekijken we jouw eventuele vrijstellingen of maatwerkbehoefte. Staan vervolgens alle lichten op groen, dan maakt BomenCampus jouw inschrijving formeel. We schrijven je dan in als student bij Aeres MBO Almere, onze opleidingspartner.

 • Kennismakingsgesprek

  Denk je erover om de opleiding Bomen in Stedelijk Gebied te gaan volgen, maar weet je het nog niet zeker? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek, samen kunnen we verkennen waar jouw interesses liggen en of de opleiding echt de juiste keuze is voor jou. We helpen je hier graag bij.

Interesse in de vakopleiding Bomen in Stedelijk Gebied?

Brochure

Download onze brochure en lees alles rustig door.

Open dag

Maak kennis met ons op een (online) open dag.

Meeloopsessie

Ervaar zelf het vak bij een meeloopsessie.

Meld je aan!

Zet de eerste stap in je bomencarrière.