Vestigingsmanager Idverde Bomendienst

Marc Lansink

‘Meer mensen interesseren voor ons vakgebied is goed voor de gehele branche. Dat is voor ons de reden om samen te werken met BomenCampus.’

We zien meer en meer zij-instromers in onze branche. Een deel van de zij-instromers worden door BomenCampus opgeleid en begeleid en krijgen daarmee een soort ‘vliegende start’. De eerste 4 maanden leren de trainees veel over de basis van ons vak. Op het moment dat de trainees bij ons starten met hun leer-werktraject zijn ze zeker inzetbaar op een aantal projecten. De toepasbaarheid van de opgedane kennis leer je ervaren en plaatsen in de praktijk.

Het matchingsproces van BomenCampus is heel waardevol.  We konden ons als bedrijf presenteren en daardoor ontstaat al een eerste schifting van mensen die wel of niet bij je bedrijf passen. Dat gaat niet alleen over inhoud, maar ook over bedrijfscultuur. De matchingstool op de website heb ik gebruikt om kenbaar te maken welke potentiële kandidaten in mijn ogen bij ons bedrijf zouden passen. Daar bleken 4 wederzijdse matches uit te ontstaan en met die 4 zijn we het gesprek aangegaan. We willen mensen graag op ons bedrijf spreken, hun eventuele werkplek tonen en de cultuur laten opsnuiven.

Idverde Bomendienst is een leer-werkplek waar de trainees ervaring in de praktijk kunnen opdoen met het vak van boomverzorging. Met begeleiding willen wij de trainees in 2 jaar begeleiden naar een volwaardige functie, bijv. als boomtechnisch adviseur of werkvoorbereider.