Meld je aan voor het traineeship

Bomen in Stedelijke Omgeving

 • 2 jaar
  Het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving bestaat uit 5 intensieve opleidingsmaanden en 20 maanden werken & leren.
 • 5 dagen per week
  Het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving is een fulltime traineeship van 40 uur per week.
 • Betaald
  Het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving is een betaald traineeship.
Gooi het roer om

Laat je omscholen tot boomexpert

Overweeg jij een carrièreswitch? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? En wil je werk maken van jouw passie voor bomen? Dan is dit traineeship de ideale start van je loopbaan als boomexpert! Op 6 september start een nieuwe editie van het traineeship in Almere.

Traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging, wil je werken in het groen, wil je graag binnen én buiten werken, heeft klimaat en duurzaamheid jouw aandacht én vind je het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de maatschappij? Tijdens dit intensieve traineeship ontwikkel jij je tot beginnend boomexpert en maak je van je passie je beroep.

Het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving start met 5 intensieve opleidingsmaanden. Daarna ga je 20 maanden aan de slag als aankomend boomexpert bij een van onze geselecteerde leerwerkbedrijven. Je werkt aan verschillende projecten, waar je steeds nieuwe uitdagingen tegenkomt. Daarnaast word je nog een dag per twee weken door ons getraind en opgeleid. Zo blijf je dus werken aan je ontwikkeling.

Volg je passie!

Werken als boominspecteur,
Michiel deelt zijn verhaal

Tijdens het traineeship

Het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving bestaat uit 5 intensieve opleidingsmaanden en 20 maanden werken & leren. Je werkt direct mee aan interessante bomenklussen en legt zo de ideale basis voor het begin van je loopbaan als inspecteur, adviseur of boombeheerder. Vanaf dag 1 ontvang je een salaris. Je kunt het traineeship dus prima zien als een baan en een vakopleiding in één.

Je wordt opgeleid en getraind door de beste professionals uit het bomenvakgebied voor een brede basis aan kennis en vaardigheden, waar je de rest van je groene loopbaan profijt van hebt. Bij je leerwerkbedrijf werk je mee aan verschillende interessante bomenklussen. Rond je het traineeship na twee jaar succesvol af, dan kun je gegarandeerd aan de slag in het werkveld.

Aan de slag als boombeheerder of als adviseur

Het traineeship is de ideale start van je groene loopbaan! Rond je het traineeship succesvol af, dan kun je daarna gegarandeerd aan de slag in het werkveld.

Je kunt denken aan een functie als aankomend boombeheerder, boominspecteur of beginnend boomadviseur. Maar je kunt je ook gaan ontwikkelen richting projectleider, werkvoorbereider, toezichthouder of directievoerder. Ook een loopbaan als voorman boomverzorging of uitvoerder in het groen behoort tot de mogelijkheden.

Interesse in het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving?

Brochure

Lees alles nog eens rustig na

Kennismakingsgesprek

Samen kijken we of het traineeship iets voor jou is.

Meld je aan!

De eerste stap in je bomencarrière.

Past dit traineeship bij jou?

 • Je wilt een bijdrage leveren aan een duurzame wereld

  Bomen zijn belangrijk voor klimaat, gezondheid en leefomgeving. Daar wil jij verder mee!
 • Je bent praktisch ingesteld

  Je hebt al enige werkervaring en je wilt wel graag bijleren, maar niet volledig terug (alleen) naar de schoolbanken. Leren doe je liever zoveel mogelijk in de praktijk.
 • Je wilt al tijdens het traineeship geld verdienen

  Vanaf het moment dat je aan het traineeship start, ontvang je een salaris.

Handig om te weten

 • Aanmelden traineeship

  Heb je een kennismakingssessie bijgewoond en ben je helemaal zeker van je zaak? Je kunt je dan hier aanmelden voor het traineeship van jouw keuze.

 • Adviesgesprek

  Voorafgaand aan jouw formele inschrijving gaan we graag het gesprek met je aan. We kunnen jou dan goed adviseren over de keuzemogelijkheden. Ook tegen het einde van je traineeship gaan we met je in gesprek om samen te kijken naar de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in het vakgebied.

 • Baangarantie

  Als je het traineeship succesvol afrondt, geven we jou een 100% baangarantie.

 • Omscholen

  Heb je een studie in een ander vakgebied afgerond? Of heb je al een aantal jaren ervaring in een ander werkveld, maar wil je tóch je werk gaan maken van jouw passie voor groen?

  Wil je met het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving of het traineeship Regisseur Groene Stedelijke Omgeving een andere richting geven aan je carrière? Afhankelijk van jouw vooropleiding en ervaring bekijken we samen voor welke vrijstellingen je eventueel in aanmerking komt. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

   

   

 • Salaris

  Het is een betaald traineeship. Dit salaris is voor iedere trainee hetzelfde. Hierin zitten je studiekosten en reiskosten.

   

 • Studieloopbaancoach

  Tijdens jouw traineeship heb je regelmatig contact met jouw eigen studieloopbaancoach.

  Je studieloopbaancoach ondersteunt jou gedurende het traject, zodat jij er het beste uit kunt halen.

 • Wat is de startdatum van het traineeship?

  Het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving start elk jaar na de zomervakantie (eind augustus of begin september).
  Het traineeship Regisseur Groene Stedelijke Omgeving zal in februari 2025 starten.
  We volgen hierbij de vakantieplanning van regio Noord.

100%
Garantie op een baan