Boombeheerder

Erik Fidder

‘Geen dag is hetzelfde als boombeheerder’

Ik werk al 2,5 jaar als boombeheerder, waarvan 1,5 jaar bij de gemeente Almere. Als boombeheerder ben ik elke dag bezig met het organiseren van het planmatig onderhoud van alle gemeentelijke bomen in de stad. Van boominspecties tot snoeiwerkzaamheden en van onderzoek tot vervangingsplannen. Ook ben ik als boombeheerder ambassadeur van de bomen. Zowel extern als binnen de gemeente benadruk ik het belang van bomen. Zo krijgen de bomen in de gemeente de aandacht die zij verdienen.

Geen dag is hetzelfde, het werk is supergevarieerd. Op kantoor behandel ik vragen uit de politiek en meldingen van bewoners, of controleer ik onderzoeksrapportages. Maar ik ben ook vaak buiten te vinden, bij de bomen. Om de situatie rond de bomen ‘in het echt’ te checken, of om projecten te bekijken die op dat moment lopen. Welke projecten dat zijn? Dat verschilt per seizoen. In de herfst en winter zijn we veel bezig met vervanging en aanplant, terwijl in de zomer vooral veel inspectiewerk wordt uitgevoerd.

Wat er gaaf is aan mijn baan? Bomen! Bomen zijn echt mijn passie, en ik ben blij dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken.