Aanmelden

Wat is er nodig om met dit traineeship te starten? We hebben de procedure voor je op een rijtje gezet.

 1. Laat je informeren via deze website, onze brochure, of persoonlijk contact
 2. Maak kennis met het werkveld op één van onze kennismakingssessies
 3. Is je interesse gewekt? Meld je aan voor het traineeship en deel je CV en motivatie met ons
 4. Vervolgens nodigen wij je uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, samen verkennen we of er een match is tussen jou en het bomenvak
 5. Dan volgt de formele intake, die bestaat uit een online vaardigheden- en persoonlijkheidstest (AMN-test) en een intakegesprek met onze opleidingspartner Aeres MBO Almere, waarin we de resultaten van de test samen bespreken. Ook bespreken we eventuele vrijstellingen en kun je jouw vragen stellen
 6. Is er groen licht van jouw en onze kant, dan schrijven we je in als trainee en gaan we samen een overeenkomst aan van 2 jaar

Randvoorwaarden  

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal mbo3- of mbo4-niveau (hoger onderwijs mag ook)
 • Je bent in bezit van rijbewijs B
 • Je hebt al (enige) werkervaring
 • Je bent fulltime beschikbaar voor de duur van het traineeship
 • Vooropleiding en werkervaring

  Heb jij een (groene) opleiding op minimaal mbo niveau 3 of mbo niveau 4 afgerond? Dan kun je in principe starten met het traineeship.
  Ook met een diploma in het hoger onderwijs ben je van harte welkom.

  Een opleiding of werkervaring in het groen is handig, maar zeker geen vereiste. Ook als je uit een totaal ander vakgebied of werkveld komt kunnen onze traineeships de ideale start zijn van je loopbaan in het groene vakgebied!

   

 • Rijbewijs

  Voor het traineeship is het van belang dat je een rijbewijs (B) hebt. Zo kun je zelfstandig op pad voor je werk bij je leerwerkbedrijf.

 • Kennismakingsgesprek

  Denk je erover om één van onze traineeships te gaan doen, maar weet je het nog niet zeker? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek, samen kunnen we verkennen waar jouw interesses liggen en of één van de traineeships echt de juiste keuze is voor jou. We helpen je hier graag bij.

 • Wat is de aanmeldprocedure?

  Het is belangrijk dat je altijd eerst één van onze kennismakingssessies bijwoont. Zo weet je precies wat je van het traineeship mag verwachten en of het traineeship bij je past. Ben je na de sessie nog altijd enthousiast? Dan meld je je aan voor het traineeship op onze website.

  Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, waarin we samen jouw mogelijkheden verder verkennen. Jouw motivatie, passie en mentaliteit staan in dit gesprek centraal. Uitgangspunt is dat die in lijn moeten zijn met wat we binnen het traineeship en later in het werkveld van je verwachten. Daarna doorloop je online een AMN-test. Deze test geeft inzicht in jouw intelligentie en persoonlijkheid. De resultaten van de test bespreken we vervolgens tijdens het intakegesprek. In dit gesprek, waarbij onze opleidingspartner Aeres MBO Almere aanschuift, is natuurlijk ook volop ruimte voor jouw vragen en bekijken we jouw eventuele vrijstellingen of maatwerkbehoefte. De gesprekken worden ingepland vanaf april.

  Is er na de intake definitief groen licht van jouw en onze kant, dan maakt BomenCampus jouw inschrijving formeel. We schrijven je in als trainee en gaan samen een overeenkomst aan van 2 jaar. Jouw groene loopbaan gaat dan na de zomervakantie van start!

 • Aanmelden traineeship

  Heb je een kennismakingssessie bijgewoond en ben je helemaal zeker van je zaak? Je kunt je dan hier aanmelden voor het traineeship van jouw keuze.

Interesse in het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving?

Brochure

Lees alles nog eens rustig na

Kennismakingsessie

Een inkijkje in de theorie én de praktijk

Meld je aan!

Voor de ideale start van je loopbaan als boomexpert