Kom kennismaken!

Open dagen en meeloopsessies

Regelmatig organiseren wij kennismakingsevenementen, zoals open dagen en meeloopsessies. Zo maak je makkelijk kennis met ons én weet je straks precies waarom BomenCampus echt bij jou past. Voor het komende schooljaar (start 29 augustus 2022) hebben we alvast een herfstmeeloopsessie gepland.

Andere kennismakingsmomenten of evenementen volgen snel. Meld je gerust aan, dan hoor jij het als eerste als we nieuwe data hebben geprikt!

Wat is er te doen?

(Online) open dag
Volg live presentaties en kom zo alles te weten over de opleiding. Heb je vragen? Stel ze direct in de chatsessies met docenten. De online open dagen starten om 15.00 uur en eindigen om 16.30 uur.

Meeloopsessies
Weet je nog niet zeker of het bomenvak iets voor jou is? Meld je dan aan voor een meeloopsessie. Je loopt een paar uurtjes mee met een boomexpert. Die legt je precies uit wat het vak inhoudt en wat zijn of haar rol is. Ook kun je de expert het hemd van het lijf vragen. Zo kun je goed bepalen of het vak bij je past. De meeloopsessies starten om 14.00 uur en eindigen rond 16.00 uur. Ze vinden plaats in Almere.

Aanmelden evenement

 • Je gegevens

Hoe kun je meedoen met een online activiteit?

Uiterlijk één dag voor de activiteit ontvang je van ons een e-mail met een link naar Microsoft Teams. Daarmee heb je toegang tot de activiteit. Om het goed te kunnen volgen, hebben we een paar tips voor je:

 • Gebruik bij voorkeur je laptop of PC
 • Als je een Windows-laptop of PC hebt met Chrome of Edge, dan hoef je Microsoft Teams niet te downloaden. Je kunt dan deelnemen via het web
 • Kies voor ‘deelnemen als gast’, de naam die je opgeeft is zichtbaar voor de andere deelnemers
 • Zet je microfoon en camera in eerste instantie uit, de camera mag je later weer aanzetten
 • In de chat kun je vragen stellen

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over de online activiteiten. Hieronder vind je de meest gestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail hem dan gerust naar ons.

 • Kan ik langskomen op de BomenCampus?

  Op dit moment kan het, vanwege het Coronavirus, niet. Normaal gesproken kun je zeker langskomen, graag zelfs! Maak van tevoren wel even een afspraak met ons. Stuur ons een mail en we nemen contact met je op om een datum te prikken.

 • Wat moet ik doen als een activiteit al vol is?

  Van elke activiteit worden meerdere sessies georganiseerd. Zijn alle sessies al vol? Stuur ons dan een mail. We bekijken dan samen of we jou op een andere manier met ons kunnen laten kennismaken.

 • Wanneer moet ik me aanmelden voor de opleiding?

  In Nederland is er een strikte deadline om je in te schrijven voor een mbo- of een hbo-opleiding. Voor een mbo-opleiding ligt de deadline op 1 april (en dat is geen grap). Maar geen paniek, wij nemen ook na die datum gewoon nog studenten aan. Je kunt je bij ons aanmelden tot 1 augustus voor de opleiding die na de zomer start.