Kom kennismaken!

Kennismakingssessies

Regelmatig organiseren wij kennismakingssessies. Zo maak je makkelijk kennis met ons én weet je straks precies of het traineeship echt bij jou past.

Wat kun je verwachten?

In de ideale situatie ontvangen we je in het gebouw van Aeres MBO Almere, onze opleidingspartner.

We beginnen met een ‘welkomstpraatje’, een voorstelrondje en een korte introductie van het traineeship.

Daarna verzorgen één of meerdere vakdocenten een  theorieles van maximaal 15 minuten voor een inkijkje in het vakgebied.

Vervolgens gaan we naar buiten om een uurtje mee te lopen met een boomexpert. Die legt je precies uit wat zijn of haar rol is binnen het vakgebied. Ook kun je de expert het hemd van het lijf vragen.

We sluiten binnen af om eventuele specifieke vragen over het traineeship te beantwoorden.

Gezien de huidige beperkingen rondom Covid-19 moeten we er mogelijk een andere vorm aan geven. Geheel buiten of zelfs geheel online.  Enkele dagen voorafgaand aan de kennismakingssessie waar jij je voor hebt aangemeld, ontvang je daar meer informatie over.

De kennismakingssessies starten om 13.30 uur en eindigen rond 16.00 uur. Ze vinden plaats in Almere.

Aanmelden kennismakingssessie

 • Je gegevens
 • Beschrijf waarom je geïnteresseerd bent in het traineeship. Wat is je vooropleiding, werkervaring en waarom past het traineeship bij jou?

Hoe kun je meedoen met een online activiteit?

Uiterlijk één dag voor de activiteit ontvang je van ons een e-mail met een link naar Microsoft Teams. Daarmee heb je toegang tot de activiteit. Om het goed te kunnen volgen, hebben we een paar tips voor je:

 • Gebruik bij voorkeur je laptop of PC
 • Als je een Windows-laptop of PC hebt met Chrome of Edge, dan hoef je Microsoft Teams niet te downloaden. Je kunt dan deelnemen via het web
 • Kies voor ‘deelnemen als gast’, de naam die je opgeeft is zichtbaar voor de andere deelnemers
 • Zet je microfoon en camera in eerste instantie uit, de camera mag je later weer aanzetten
 • In de chat kun je vragen stellen

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over de online activiteiten. Hieronder vind je de meest gestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail hem dan gerust naar ons.

 • Kan ik langskomen op de BomenCampus?

  Op dit moment kan het, vanwege het Coronavirus, niet. Normaal gesproken kun je zeker langskomen, graag zelfs! Maak van tevoren wel even een afspraak met ons. Stuur ons een mail en we nemen contact met je op om een datum te prikken.

 • Wat moet ik doen als een activiteit al vol is?

  Van elke activiteit worden meerdere sessies georganiseerd. Zijn alle sessies al vol? Stuur ons dan een mail. We bekijken dan samen of we jou op een andere manier met ons kunnen laten kennismaken.

 • Wanneer moet ik me aanmelden voor het traineeship?

  Je kunt je bij ons aanmelden tot 1 augustus voor het traject dat na de zomer start.