Kom kennismaken!

Kennismakingssessies

Regelmatig organiseren wij kennismakingssessies. Zo maak je makkelijk kennis met ons én weet je straks precies of het traineeship echt bij jou past.

Aanmelden kennismakingssessie

Wij organiseren één sessie in het najaar en een vijftal sessies in de periode tussen februari en juni. Je kunt je aanmelden voor een kennismakingssessie via het formulier hiernaast.

Hoe ziet zo’n sessie eruit?

We starten de sessie in het gebouw van Aeres MBO Almere, onze opleidingspartner. We beginnen met een welkomstpraatje, waarin we je meer vertellen over het traineeship. Daarna verzorgen één of meerdere vakdocenten een korte les voor een uniek inkijkje in het vakgebied. Vervolgens gaan we naar buiten, waar de bomen zijn. We lopen een klein uurtje mee met een boomexpert. Die legt je al wandelend precies uit wat zijn of haar rol is binnen het vakgebied en laat je ondertussen van alles zien. Ook kun je de expert het hemd van het lijf vragen. Voor de afronding van de sessie gaan we weer naar binnen. We sluiten dan samen af en beantwoorden jouw vragen over het traineeship. Aan het eind van de sessie heb jij op deze manier een goed en compleet beeld van het traineeship en het vakgebied!

De sessies vinden plaats in Almere en duren ongeveer 3 uur. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Aanmelden kennismakingssessie

 • Je gegevens
 • Beschrijf waarom je geïnteresseerd bent in het traineeship. Wat is je vooropleiding, werkervaring en waarom past het traineeship bij jou?

Wil je al eerder kennismaken?

Heb je nu al vragen of wil je al eerder kennismaken met BomenCampus, neem dan gerust contact met ons op. We kijken dan samen of we jou op een andere manier met ons kunnen laten kennismaken.

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen over de kennismakingssessies. Hieronder vind je de meest gestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail hem dan gerust naar ons.

 • Kan ik langskomen op de BomenCampus?

  Je bent van harte welkom om langs te komen, graag zelfs! Maak van tevoren wel even een afspraak met ons. Stuur ons een mail en we nemen contact met je op om een datum te prikken.

 • Wat moet ik doen als een kennismakingssessie al vol is?

  Wij organiseren gedurende het jaar verschillende kennismakingssessies. Zijn alle sessies al vol, of zit er geen geschikte datum voor je bij? Stuur ons dan een mail. We bekijken dan samen of we jou op een andere manier met ons kunnen laten kennismaken.

 • Als ik na de kennismakingssessie nog vragen heb, waar kan ik die dan stellen?

  Mocht je na de sessie nog vragen hebben, dan kun je die prima via e-mail bij ons kwijt. Stel je vraag via info@bomencampus.nl. Bel je liever? Dat kan ook. We zijn van maandag tot en met donderdag van 09.30 tot 16.30 uur te bereiken via telefoonnummer (085) 822 80 00.

 • Wanneer moet ik me aanmelden voor het traineeship?

  Je kunt je bij ons aanmelden tot 1 augustus voor het traineeship dat na de zomer start.

 • Wat is de aanmeldprocedure?

  Het is belangrijk dat je altijd eerst een van onze kennismakingssessies bijwoont. Zo weet je precies wat je van het traineeship mag verwachten en of het traineeship bij je past. Ben je na de sessie nog altijd enthousiast? Dan meld je je aan voor het traineeship op onze website.

  Nadat we jouw aanmelding hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, waarin we samen jouw mogelijkheden verder verkennen. Jouw motivatie, passie en mentaliteit staan in dit gesprek centraal. Uitgangspunt is dat die in lijn moeten zijn met wat we binnen het traineeship en later in het werkveld van je verwachten. Daarna doorloop je online een AMN-test. Deze test geeft inzicht in jouw intelligentie en persoonlijkheid. De resultaten van de test bespreken we vervolgens tijdens het intakegesprek. In dit gesprek, waarbij onze opleidingspartner Aeres MBO Almere aanschuift, is natuurlijk ook volop ruimte voor jouw vragen en bekijken we jouw eventuele vrijstellingen of maatwerkbehoefte. De gesprekken worden ingepland vanaf april.

  Is er na de intake definitief groen licht van jouw en onze kant, dan maakt BomenCampus jouw inschrijving formeel. We schrijven je in als trainee en gaan samen een overeenkomst aan van 2 jaar. Jouw groene loopbaan gaat dan na de zomervakantie van start!

 • Wat is de startdatum van het traineeship?

  Het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving start elk jaar na de zomervakantie (eind augustus of begin september). We volgen hierbij de vakantieplanning van regio Noord.