Trainee 'Bomen in Stedelijke Omgeving'

Remie

‘Elke dag lekker buiten!’

Ik werkte jarenlang met veel plezier in het toerisme. Maar toen ik niet verder kon groeien en door Corona ook de branche op z’n gat kwam te liggen, nam ik mijn besluit: ik ga iets anders doen.

En anders werd het. Op dit moment ben ik Trainee ‘Bomen in Stedelijke Omgeving’ bij BomenCampus, waar ik word opgeleid tot boominspecteur. De eerste 4 maanden van de opleiding waren ontzettend interessant, leerzaam en gezellig maar ook best wel intens. Na 19 jaar niet meer naar school te zijn geweest en dan weer 4 dagen in de week volle dagen is best wennen.

Momenteel ben ik werkzaam bij het leerwerkbedrijf De Boominspecteurs en ik had me geen beter leerwerkbedrijf kunnen wensen! De ontvangst was superhartelijk en het voelde als een warm bad waar je in terechtkwam. Alles was ontzettend duidelijk en helder qua uitleg, er werd echt de tijd voor je genomen, de bedrijfsmiddelen zijn zeer uitgebreid.

De afgelopen weken hebben we in Oosterbeek gelopen en daar flink geoefend met het inspecteren van bomen. Door de rust en het geduld van onze praktijkbegeleider zijn we ondertussen een heel eind op weg om het onder de knie te krijgen. In de komende weken beginnen we allemaal met de echte projecten mee te lopen – uiteraard onder begeleiding – om zo nog beter het vak van boominspecteur te leren!