Vakdocent

Simen Brunia

‘Aan het onderwerp bomen zal het niet liggen, er is nog zoveel te ontdekken!’

Bomen worden steeds belangrijker in stedelijke gebieden. Als afvangers van fijnstof, groene airco’s en als mini-dierentuintjes vol organismen. Met de klimaatverandering is het van belang om goed beslagen ten ijs te komen als je je wilt verdiepen in dit fantastische vakgebied. Daar gaat dit traineeship je zeker bij helpen.

Mijn specialismen zijn boomassortiment, ziekten en aantastingen en oude bomen. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis hiervan over te dragen! Maar ik ben allround boomspecialist en vind eigenlijk alles interessant, dus wie weet waar je me nog meer gaat tegenkomen.

Het delen van kennis is mijn passie. Ik ben altijd enthousiast en ik hoop op leergierige en ambitieuze trainees dat enthousiasme voor het vak over te brengen. En naast het serieuze is er bij mij ook altijd gelegenheid voor een goed verhaal of een geintje.

Jarenlang heb ik bij de bomen gestaan en kennis opgedaan, inmiddels vind ik het misschien nog wel belangrijker om die kennis te delen en te verspreiden. En natuurlijk leer ik zelf ook nog steeds bij. Want je bent nooit te oud om je verder te verdiepen in de materie. Aan het onderwerp bomen zal het niet liggen, er is nog zoveel te ontdekken!