We zijn begonnen!

Maandag 29 augustus hebben 19 enthousiaste trainees de eerste stappen in hun nieuwe groene loopbaan gezet. De allereerste dag van de 1e editie van het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving van BomenCampus. Het traineeship, een samenwerking tussen BomenCampus en Aeres MBO Almere, trapte af met een volle lesdag in Almere.

Vol energie van start

Van alle kanten werd reikhalzend uitgekeken naar deze dag, zelfs een treinstaking kon de trainees en de betrokkenen bij BomenCampus er niet van weerhouden om al vroeg hun opwachting te maken in Almere. ‘We hebben met het team hard gewerkt aan de ontwikkeling van het traineeship. Het enthousiasme waarmee de trainees zijn gestart aan hun nieuwe groene avontuur, geeft ons allemaal een enorme boost’, zegt Marjo van Steenselen, studieloopbaancoach bij BomenCampus. Zij zal de trainees de komende 2 jaar begeleiden en ondersteunen in het lerend deel, maar vooral ook in het werkend deel van hun traineeship.

Gemêleerd gezelschap

Dat het traineeship niet alleen bedoeld is voor jonge instroom, maar ook voor de werkende die een carrièreswitch wil maken naar het groene vak, wordt meteen duidelijk als je kijkt naar de eerste groep trainees. Een gemêleerd gezelschap uit verschillende hoeken van Nederland en met totaal verschillende achtergronden. Eén ding hebben ze gemeen, hun passie voor groen en de ambitie om met hun werk een steentje bij te dragen aan een groene, gezonde en veilige leefomgeving. En ze hebben er zin in: ‘Ik kijk ernaar uit om te focussen op bomen, veel buiten te zijn en praktijkgericht bezig te zijn, samen met enthousiaste, gelijkgestemde groene mensen,’ aldus één van de kersverse trainees.

Werkend leren

Het betaalde fulltime traineeship start met 4 intensieve opleidingsmaanden in Almere. In die 4 maanden wordt de basis gelegd voor een loopbaan als boomexpert in de stedelijke omgeving. Daarna gaan de trainees aan de slag bij een van de geselecteerde leerwerkbedrijven, waar ze het vak leren van ervaren professionals. In deze periode komen de trainees nog een dag per twee weken bij elkaar in Almere, waar ze verder worden opgeleid en getraind. Na succesvolle afronding van het tweejarige traject kunnen de trainees als aankomend professional aan de slag in het bomenvak. Als beginnend boominspecteur, boombeheerder of boomadviseur bijvoorbeeld. Ook ontvangen zij een officieel diploma op mbo niveau 4.

Iets voor jou?

Volgend jaar starten we weer een nieuwe editie van het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving. Is het traineeship misschien ook iets voor jou? Meld je dan aan voor een kennismakingssessie. We laten je graag proeven van het traineeship én het vakgebied. Graag tot ziens in Almere!