Tijdens het traineeship
Het traineeship Regisseur Groene Stedelijke Omgeving bestaat uit 4 intensieve opleidingsmaanden en 20 maanden werken & leren.
Je wordt opgeleid en getraind door erkende professionals uit het vakgebied Openbaar Groen voor een brede basis aan kennis en vaardigheden, waar je de rest van je groene loopbaan profijt van hebt. Bij je leerwerkbedrijf werk je aan verschillende interessante groene klussen. Rond je het traineeship succesvol af, dan kun je daarna gegarandeerd aan de slag in het vakgebied.
Hier lees je wat je tijdens het traineeship allemaal kunt verwachten.
Dit ga je doen
-
Maand 1
Introductie
In de eerste maand laten we jou uitgebreid kennismaken met alle aspecten van het werkveld en geven we je inzicht in de markt. Je werkt met je hoofd (bomen en planten kennis, bodem en ondergrond, IT) én met je handen (aanleg en onderhoud). -
Maand 2-4
De brede basis
Na de introductie leer je in de brede basis alle facetten van het groenbeheer kennen: klimaatadaptatie en biodiversiteit, dataregistratie, ziekten en aantastingen, maar ook het werken met GIS (Geografisch Informatie Systeem)-pakketten, bestekken en contracten en communicatie. -
Maand 5-25
Groenbeheer
Zat je de eerste maanden veel in de schoolbanken, in de 5e maand begint het werken en leren. Eens per twee weken kom je een dag naar Almere, de overige dagen ben je aan het werk bij je leerwerkbedrijf. Dit kan een gemeente zijn, een adviesbureau of een organisatie die zich bezighoudt met de inrichting of het onderhoud van de groene openbare ruimte.
In één oogopslag
Wil je in één oogopslag zien wat je tijdens het tweejarige traineeship allemaal tegenkomt?
Bekijk dan onze handige infographic, waarop je onder meer de vakken en de te behalen certificaten kunt terugvinden.
Handig om te weten
-
Certificaten Regisseur Groene Stedelijke Omgeving
Tijdens dit traineeship behaal je verschillende certificaten, die je in je loopbaan goed van pas komen. Zo behaal je onder meer:
- Inspecteur Beeldkwaliteit
- Veilig werken langs de weg
- VCA-VOL
- Wet Natuurbescherming 2
-
Klachtenregeling
We proberen het natuurlijk te voorkomen, maar heb je tijdens het traineeship klachten, dan verwijzen we je graag naar onze klachtenregeling.
-
Lesvormen
In ons traineeship is veel ruimte voor praktijk. Heel veel. We werken met verschillende lesvormen. Buiten, waar het stedelijk groen is. Binnen, soms klassikaal, soms met actieve werkvormen waarbij de groep in kleinere groepen wordt opgesplitst. En in de vorm van projecten, die je zelfstandig of met een medestudent oppakt en naadloos kunt laten aansluiten bij je activiteiten bij het leerwerkbedrijf.
-
Studiebelasting
In de eerste intensieve opleidingsmaanden word je gemiddeld 4 dagen per week opgeleid op de leslocatie. De 5e dag gebruik je voor zelfstudie, reflectie en het maken van (huiswerk)opdrachten.
Tijdens de daaropvolgende leerwerkperiode van 20 maanden ben je fulltime aan het werk bij je leerwerkbedrijf, daarvan kom je 1 dag per 2 weken terug op de leslocatie voor een opleidingsdag.
Voor de hele duur van het traineeship geldt dat we zo veel mogelijk verwerkingstijd in de lesdagen plannen, om de inspanning in je eigen tijd te beperken. Houd er wél rekening mee dat er een tijdsinvestering nodig is in de avonduren of het weekend voor het maken van opdrachten en het voorbereiden op toetsen.
-
Studieloopbaancoach
Tijdens jouw traineeship heb je regelmatig contact met jouw eigen studieloopbaancoach.
Je studieloopbaancoach ondersteunt jou gedurende het traject, zodat jij er het beste uit kunt halen.
-
Toetsing
Bij een opleiding horen toetsen! Je wordt voor elk vak getoetst. Dat kan in de vorm van een theoretische toets, een vaardigheidstoets of een (gezamenlijke) opdracht. Aan het einde van het traineeship doorloop je de eindtoetsen: het kennisexamen, het vaardigheidsexamen en de proeve van bekwaamheid.