Werken in de natuur

Naar buiten gaan is hartstikke gezond voor je. Maar alsnog brengen we veel van onze tijd binnen door. Zeker als je een kantoorbaan hebt, kom je gedurende de dag niet veel buiten. Dit probleem heb je niet als je werkt in de natuur. Werken in de buitenlucht is enorm voordelig voor je gezondheid en ook heel leuk. Wij van BomenCampus kennen alle voordelen van werken in de natuur. En vertellen je hier graag meer over. 

Groene werkomgeving is gezond

Het is goed voor je om buiten te zijn. Een groene werkomgeving heeft positieve effecten op je productiviteit en creativiteit. Daarnaast zorgt de natuur voor een vermindering van het stresshormoon cortisol. Dus door te werken in het groen herstel je sneller van een stressvolle situatie, wat ook mentaal goed voor je is.

Zonlicht geeft je immuunsysteem een boost. Je lichaam maakt automatisch vitamine D aan wanneer je tijd in de buitenlucht doorbrengt. Kortom, werken in de natuur heeft vele positieve effecten op je gezondheid!

Draag bij aan een duurzame wereld

Door in de natuur te werken draag je een steentje bij aan een duurzame leefomgeving. Wie wil dat nou niet? Er valt nog veel te behalen op het gebied van duurzaamheid en verbetering van het klimaat. Door een baan te vinden die bijdraagt aan een beter milieu kun je écht wat betekenen voor de wereld.

Dagelijkse beweging

Een ding is zeker, als je gaat werken in de natuur zet jij genoeg stappen op een dag. Tijdens de meeste van je werkdagen ben je veel aan het wandelen en blijf je lekker in beweging. Wist je dat dit ook goed voor je humeur is?

Veelzijdig en gevarieerd werk

De natuur verandert het gehele jaar door. De vier seizoenen hebben veel invloed op de aarde en alles wat hier groeit. Als je in de natuur werkt heb je hier ook mee te maken. Het zorgt voor een grote afwisseling in werkzaamheden gedurende het hele jaar. Veel boomexperts zeggen ook dat iedere werkdag er anders uitziet. Dit maakt het werk erg veelzijdig en altijd uitdagend. Maar denk bij natuur niet alleen aan bossen en heide. Juist in de stedelijke omgeving is het belangrijk dat bomen, zoals in stadsparken waar veel mensen komen, goed onderhouden worden en dat hier voldoende toezicht op is.

Ervaar het zelf

Wil jij zelf de positieve effecten ervaren van het werken in de natuur? Met het traineeship van de BomenCampus ga jij gegarandeerd veel aan de slag in de buitenlucht. Want tijdens het tweejarige traject Bomen in Stedelijke Omgeving ga je al snel aan het werk in de praktijk. En als je het traineeship succesvol afrondt, kun je direct gaan werken in het boombeheer. Want wij bieden 100% baangarantie.

Welke banen zijn er?

Je kunt verschillende kanten op als je wilt werken met bomen. Denk bijvoorbeeld aan boombeheerder, boomtechnisch adviseur of boominspecteur. Lees hieronder meer over de ervaringen van boomexperts uit het werkveld. Misschien is een bomencarrière ook wel wat voor jou!


Erik Fidder – Boombeheerder
Geen dag is hetzelfde als boombeheerder. Ben je benieuwd welke werkzaamheden Erik Fidder allemaal uitvoert? Lees meer over zijn dagelijkse bezigheden en waarom hij zo blij wordt van bomen.


Chrisje Smits – Boominspecteur
‘Als boominspecteur ben je de hele dag in de buitenlucht, dat vind ik fantastisch.’ Bekijk hier de werkervaringen van Chrisje Smits en ontdek waarom zij zo van haar vak houdt.


Nathan van Vliet – Boomadviseur
Als boomadviseur voer je boomtechnisch onderzoek uit gericht op de kwaliteit en veiligheid van de boom. Nathan van Vliet vertelt graag over zijn gevarieerde werk. Vind je dit interessant? Bekijk hier zijn verhaal.

Gooi het roer om

Wil jij gedag zeggen tegen je kantoorbaan? Heb je een passie voor bomen en zoek je een afwisselende baan waarin je óók veel buiten in de (stads)natuur aan het werk bent? Goed plan! De vraag naar vakbekwaam personeel in de bomenbranche wordt namelijk steeds groter. Meld je hier aan voor het traineeship Bomen in Stedelijke Omgeving van BomenCampus. En gooi het roer om.